zondag 3 maart 2013

Kaart Indiana en Indianapolis, prairie - vakantie Amerika

Kaart Indiana, steden, wegen, rivieren, spoorwegen: US Government
Indiana is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Midwest van de VS en telt 6.516.922 inwoners (2011). De hoofdstad is Indianapolis en de standaardafkorting voor Indiana is IN.

Indiana grenst in het noorden aan de staat Michigan, in het westen aan Illinois, in het oosten aan Ohio en in het zuiden aan Kentucky. In het noorden ligt Indiana aan het Michiganmeer.

De rivier de Ohio vormt de zuidgrens van de staat en een gedeelte van de westgrens door de rivier de Wabash, een zijrivier van de Ohio.

Ten zuiden van Bloomington ligt een uitgestrekt kalksteengebied met grotten, met onder meer de grote Wyandotte Cave, en karstverschijnselen.

Ohio-rivier
Langs de rivier de Ohio, die de zuidgrens van Indiana vormt, liggen heuvels met scherpe kammen en diepe valleien.

Het dal van de Ohio is smal en rotsachtig, maar in het zuidwesten verbreedt het zich en wordt het vlak.

Klimaat en vakantie
Indiana kent een continentaal klimaat met koude winters en warme zomers.

Belangrijkste toeristische attracties in Indiana zijn het autorace-circuit bij Indianapolis en het historische plaatsje Vincennes.

Lincoln Land is het gebied waar de Amerikaanse president Abraham Lincoln zijn jeugd doorbracht.

In New Harmony vond in 1814 een vroeg experiment tot leven in communeverband plaats. Het is nu een gerestaureerd dorp. Het Spring Mill State Park is een gerestaureerd pioniersdorp.

Verder trekt het natuurgebied Indiana Dunes National Lakeshore veel bezoekers.

Steden Indiana
De grootste stad in Indiana is de hoofdstad Indianapolis. Een aantal andere steden zijn Anderson, Bloomington, Columbus, Elkhart, Evansville, Fort Wayne, Gary, Kokomo, Lafayette, Michigan City, Muncie, South Bend, Terre Haute.

Kaart Indiana county's

Kaart Indiana, county's: USGS

Kaart Indiana
De Amerikaanse staat Indiana grenst aan de staten Michigan, Illinois, Ohio en Kentucky. In het noorden ligt Indiana aan het Michiganmeer. De hoofdstad is Indianapolis.

Kaart Indiana, steden, rivieren, wegen, topografie: USGS