woensdag 24 juli 2013

Kaart Minnesota en Saint Paul - Vakantie Amerika

Kaart Minnesota: US Government
Minnesota is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Middenwesten van de VS en telt 5.344.861 inwoners. De hoofdstad is Saint Paul en de standaardafkorting voor de staat is MN.

Minnesota grenst in het oosten aan Wisconsin, in het zuiden aan Iowa en in het westen aan North Dakota en South Dakota. In het noorden grenst de staat aan buurland Canada.

De rivier de Mississippi ontspringt in het noordelijke Itasca State Park. De rivier vormt een deel van de grens met Wisconsin.

Minnesota is vrij vlak. De staat bestaat voor het grootste deel uit prairieland.

Het noordoosten van de staat ligt in het Superior Upland. Dit is een zuidelijke uitloper van het Canadese Schild.

Het hoogste punt in de staat is met een hoogte van 701 meter de Eagle Mountain.

Meren en rivieren
De Mississippi en zijn zijrivieren, waaronder de Minnesota en de St. Croix, zorgen voor de afwatering van het grootste deel van de staat.

Minnesota telt meer dan 20 000 meren, die vooral in het noorden en midden van de staat liggen. Het grootste meer is Red Lake

Ongeveer 5.700 km2 van het Bovenmeer (Lake Superior) ligt binnen de grenzen van Minnesota.

Bron rivier Mississippi
De rivier de Mississippi is met een lengte van 4.070 kilometer de tweede grootste rivier van Noord-Amerika. De Missouri, een zijrivier van de Mississippi, is met een lengte van 4.370 kilometer de langste rivier van Noord-Amerika.

Het Itascameer, in het noordwesten van de staat Minnesota, en de riviertjes die dit meer voeden worden beschouwd als bron van de Mississippi.

De rivier stroomt door, of langs, de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana. De rivier mondt bij New Orleans uit in de Golf van Mexico.

Klimaat en toerisme
Minnesota kent een continentaal klimaat, met koude winters en hete zomers. In de staat komen regelmatig cyclonen voor.

De staat is een populaire vakantiebestemming voor sportvissers, jagers en watersporters.

Veelbezochte gebieden zijn de Boundary Waters Canoe Area, het Superior National Forest en Voyageurs National Park.

Fort Snelling, dat dateert uit ongeveer 1820, herinnert aan de kolonisten die het gebied verkenden. Het Pipestone National Monument belicht de cultuur van de Indianen die in het gebied woonden.

Steden Minnesota
De hoofdstad van Minnesota is Saint Paul. De grootste stad is Minneapolis. Deze steden liggen tegen elkaar aan aan op de oevers van de Mississippi. Ze worden daarom de Twin Cities, “Tweelingsteden”, genoemd.

Een aantal andere steden in de staat zijn: Rochester, Duluth, Bloomington, Brooklyn Park, Plymouth, Saint Cloud, Eagan, Woodbury.

Maple Grove, Coon Rapids, Eden Prairie, Minnetonka, Burnsville, Apple Valley, Blaine, Lakeville.

Kaart Minnesota county's
de Amerikaanse staat Minnesota is bestuurlijk onderverdeeld in 87 county's.

Kaart Minnesota, county's, steden, meren, rivieren: USGS

Kaart Minnesota
Minnesota grenst aan de staten Wisconsin, Iowa, North Dakota en South Dakota. In het noorden grenst de staat aan buurland Canada. De hoofdstad is Saint Paul.

Kaart Minnesota topografie: US Geological Survey